Designerwinkel.nl is hét online platform voor high-end fashion.

Dolce & Gabbana stopt met bont!

Dolce & Gabbana stopt met bont

Dolce & Gabbana heeft aangegeven dit jaar nog te zullen stoppen met het gebruik van bont. In plaats daarvan gaat het designermerk een diervriendelijk alternatief gebruiken. De Italiaanse designer volgt daarmee het voorbeeld van luxemerken als Armani, Versace, Valentino, Gucci, Prada en Moncler.

Bont past niet bij een duurzamere toekomst, zegt Dolce & Gabbana. Het modehuis gaat zich vanaf nu richten op eco-bont gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen. De hele modewereld heeft een belangrijke sociale verantwoordelijkheid, toch doen niet alle merken bont in de ban. Zo is het materiaal verweven in het DNA van designerlabel Fendi, dat tot en met 2017 nog ‘haute fourrure’-shows gaf – collecties waarin bont juist centraal stond. Ook hebben modehuizen als Dior en Louis Vuitton nog niet aangegeven te zullen stoppen met bont in hun designerkleding.

In een reactie laat dierenorganisatie PETE weten erg blij te zijn met het besluit. De organisatie meldt dat het meer dan twee decennia druk uitoefende op het modebedrijf om te stoppen met bont. Sinds dit jaar geldt in Italië een verbod op de productie van bont.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Beeld: Shutterstock / Instagram

#Love it, Wear it, Share it!

Deel jouw stijl @designerwinkel.nl en word uitgelicht op onze social channels en maak kans op 250 euro shoptegoed. Tag jij ons ook?

Mis nooit meer iets!